Τοποθεσία - Ξενοδοχείο Porto Ligia στη Λευκάδα, Λυγιά

Τοποθεσία

Πού Βρισκόμαστε

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στον ειδυλλιακό κόλπο της Λυγιάς. Η Λυγιά είναι γνωστό ψαροχώρι με γραφικό λιμανάκι στα ανατολικά του νησιού, 5 χλμ νότια της πόλης και 10 χλμ βόρεια από το κοσμοπολίτικο Νυδρί. Εκεί, σε επαφή με την παραλία είναι το Β΄ κατηγορίας, με προδιαγραφές Α΄, Porto Ligia.

 

Πως να Έρθετε – Διαδρομή

Η Λευκάδα έχει το προνόμιο να είναι «στεριανό νησί». Δηλαδή, έχει οδική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα μέσω μιας πλωτής γέφυρας 50 μέτρων που τη συνδέει με την Αιτωλοακαρνανία.

Οι ταξιδιώτες από τη βόρεια Ελλάδα θα φτάσουν στα Ιωάννινα μέσω της Εγνατίας Οδού. Από εκεί θα συνεχίσουν προς Πρέβεζα και θα περάσουν το υποθαλάσσιο τούνελ του Ακτίου. Μετά από 20 λεπτά θα φτάσουν στη Λευκάδα (22 χιλ.).

Οι ταξιδιώτες από τη κεντρική και νότια Ελλάδα θα έρθουν στη Λευκάδα μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου. Από το Αντίριο θα συνεχίσουν προς Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα και τέλος Λευκάδα. Η διαδρομή Αντίριο – Λευκάδα είναι 150 χιλ και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Επίσης, υπάρχει αεροπορική σύνδεση μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από τη Λευκάδα.

Αφού περάσουμε την πλωτή γέφυρα, θα φτάσουμε στην πόλη της Λευκάδας. Από εκεί θα ακολουθήσουμε τη επαρχιακή οδό Λευκάδας – Νυδριού. Στο 5° χιλιόμετρο βρίσκεται το λιμανάκι της Λυγιάς. Μετά το λιμανάκι και σε απόσταση 300 περίπου μέτρων, βρίσκεται στα αριστερά μας και σε επαφή με την παραλία και τη θάλασσα, το ξενοδοχείο μας.