Privacy Policy

Εισαγωγή

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την Δήλωση Απορρήτου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ύψιστη προτεραιότητά μας στο HotelPortoLigia δεν αποτελεί μόνο το να σας προσφέρουμε μια ευχάριστη διαμονή αλλά και να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα Δήλωση Απορρήτου διέπεται από τις διατάξεις του Κανονισμού 2016/679 της Ε.Ε., γνωστός και ως Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR). Η παρούσα Δήλωση Απορρήτου έχει ως στόχο να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαφάνεια της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων. Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με εσάς.

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας για τους σκοπούς του Κανονισμού GDPR ή οποιουδήποτε άλλου νόμου που σχετίζεται με την προστασία δεδομένων είναι:
HotelPortoLigia SA
Λευκάδα, Λυγιά 31100, Ελλάδα
Email: info@portoligia.gr
Τηλ: +30 26450 72000, +30 26450 71441

 

Δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς

Είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας. Είτε είστε ένας από τους φιλοξενούμενους, τους πελάτες μας ή απλός επισκέπτης της ιστοσελίδας μας, διασφαλίζουμε ότι δεν συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, εκτός αν μας το παρέχετε με δική σας πρωτοβουλία επικοινωνώντας μαζί μας ή συμπληρώνοντας το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο της ιστοσελίδας ή οποιασδήποτε άλλης μηχανής κρατήσεων με την οποία συνεργαζόμαστε. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

● Στοιχεία επικοινωνίας, όπως όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου
● Το διαβατήριο σας ή τον αριθμό ταυτότητάς σας
● Άλλες σχετικές πληροφορίες που σχετίζονται με την κράτησή σας, όπως πληροφορίες πληρωμής, ηλικία, εθνικότητα, χώρα προέλευσης, πληροφορίες διαμονής πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας άφιξης και αναχώρησης, ειδικά αιτήματα, παρατηρήσεις για τις προτιμήσεις σας (όπως προτιμήσεις δωματίου ή άλλων υπηρεσιών)

Μπορείτε πάντα να επιλέξετε ποια προσωπικά δεδομένα επιθυμείτε να μας παρέχετε. Εάν επιλέξετε να μην παρέχετε ορισμένα στοιχεία, ωστόσο, κάποιες από τις συναλλαγές σας μαζί μας ενδέχεται να επηρεαστούν.

 

Σκοπός και χρήση των προσωπικών δεδομένων

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων δικαιολογείται εάν ικανοποιείται μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

● Όταν έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή σας
● Όταν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μιας σύμβασης μεταξύ ημών
● Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για να συμμορφωθούμε σε μια νομική υποχρέωση
● Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων μας
● Όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι πληροφορίες σας δεν θα χρησιμοποιηθούν παρά μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παρακάτω:
● Επεξεργασία των κρατήσεων σας για την παροχή των υπηρεσιών μας
● Επεξεργασία των κρατήσεων σας για λογαριασμό οποιασδήποτε άλλης μηχανής κρατήσεων με την οποία συνεργαζόμαστε
● Για να ζητήσουμε τη γνώμη ή τις παρατηρήσεις σας για τη διαμονή σας
● Μάρκετινγκ: Σύμφωνα με τις ισχύουσες απαιτήσεις συγκατάθεσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας για σκοπούς μάρκετινγκ. Μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.

Μπορείτε πάντα να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από τις δραστηριότητες μάρκετινγκ ανά πάσα στιγμή.
 

Δεδομένα παιδιών

Ο ιστότοπός μας δεν απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ούτε συλλέγουμε εν γνώσει μας πληροφορίες από αυτά. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει προσωπικές πληροφορίες από ένα παιδί χωρίς κατάλληλη και επαληθευμένη συγκατάθεση των γονέων, θα προσπαθήσουμε να διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.
 

Χρόνος διατήρησης δεδομένων

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες και για όσο χρόνο δικαιολογείται από το σκοπό της επεξεργασίας, και σε κάθε περίπτωση όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο. Μετά από αυτό το διάστημα, τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς θα διαγραφούν με ασφαλή τρόπο.
 

Κοινοποίηση δεδομένων

Συνεργαζόμαστε με διαδικτυακές μηχανές κρατήσεων, όπως η Booking.com B.V. (www.booking.com) για να σας προσφέρουμε υπηρεσίες ηλεκτρονικών κρατήσεων. Η επεξεργασία των κρατήσεων γίνεται από την Booking.com και τα στοιχεία που παρέχετε στην Booking.com κοινοποιούνται και σε εμάς. Τα στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τα στοιχεία πληρωμής, τα ονόματα των συνταξιδιωτών σας και τυχόν προτιμήσεις τις οποίες δηλώσατε κατά την πραγματοποίηση της κράτησης. Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σε άλλους ιστοτόπους και η προστασία των πληροφοριών που παρέχεται ενώ επισκέπτεστε άλλους ιστότοπους δεν διέπονται από την Δήλωση Απορρήτου μας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να συμβουλευτείτε την δήλωση απορρήτου που ισχύει για τον εν λόγω ιστότοπο.

Οι πληροφορίες σας δεν θα ανταλλάσσονται, πωλούνται ή διαβιβάζονται εκτός της εταιρείας μας, ούτε θα παρέχονται σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος για οποιονδήποτε λόγο χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Εντούτοις, μπορεί να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, εάν αυτό απαιτείται από τον νόμο, για σκοπούς επιβολής του νόμου, καθώς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων, όπως περιγράφεται στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου, μπορεί να περιλαμβάνει τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα μόνο σε παραλήπτες που προσφέρουν επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων.
 

Τα δικαιώματά σας

Θέλουμε να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

● Μπορείτε να μαςζητήσετε αντίγραφο των δεδομένων σας που διατηρούμε,
● μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλαγές στα προσωπικά σας στοιχεία ή μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε οποιαδήποτε από τα στοιχεία σας που διατηρούμε,
● σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που διατηρούμε υπό τον όρο ότι δεν υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τη διατήρησή τους, ή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, και
● σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε δώσει, σε κάποιο τρίτο μέρος.

Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν συγκατάθεσής σας, έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος, έχετε το δικαίωμα να εκφράσετε τη διαφωνία σας ανά πάσα στιγμή σε σχέση με αυτήν τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Βασιζόμαστε σε εσάς για την πληρότητα, ορθότητα και επικαιροποίηση των προσωπικών σας στοιχείων. Παρακαλούμε ενημερώστε μας εγκαίρως για τυχόν αλλαγές ή ανακρίβειες στα προσωπικά σας στοιχεία, επικοινωνώντας στο info@portoligia.gr . Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός ενός (1) μηνός από τη λήψη του αιτήματός σας. Ωστόσο, εάν το αίτημά σας είναι περίπλοκο ή υπάρχουν πολλά αιτήματα, θα σας ενημερώσουμε εντός ενός (1) μηνός εάν χρειαζόμαστε παράταση να σας απαντήσουμε.
 

Ασφάλεια

Για να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα και ακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας δεδομένων. Η εταιρεία μας έχει λάβει μέριμνα και εφαρμόζει κατάλληλα μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους.
 

Δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα

Όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας, μπορεί να συλλέξουμε πληροφορίες αυτόματα, π.χ. διεύθυνση IP, τοποθεσία, ρυθμίσεις συσκευής, ώρα χρήσης, URL ανακατεύθυνσης, πληροφορίες προγράμματος περιήγησης, το ιστορικό περιήγησης, το όνομα χρήστη στην μηχανή κρατήσεων. Μπορεί επίσης να συλλέγουμε δεδομένα μέσω cookies.
 

Χρήση Cookies

Η ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο που ζητά την άδεια να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μόλις συμφωνήσετε, το αρχείο προστίθεται και το cookie βοηθά στην ανάλυση της επισκεψιμότητας στο ίντερνετ ή σας ενημερώνει όταν επισκέπτεστε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Τα cookies επιτρέπουν στις εφαρμογές ίντερνετ να προσαρμόζουν τις λειτουργίες τους στις ανάγκες σας συλλέγοντας και απομνημονεύοντας πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προσαρμογής των ρυθμίσεων για τα cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική για τα cookies.
 

Ενημερώσεις της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου

Η παρούσα Δήλωση Απορρήτου μπορεί να τροποποιείται ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα αυτή για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Η παρούσα Δήλωση Απορρήτου ισχύει από τις 25 Μαΐου 2018.
 

Στοιχεία επικοινωνίας

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για να υποβάλετε κάποια παρατήρηση ή να διαχειριστείτε τα στοιχεία σας:
Στείλτε μας email στο: info@portoligia.gr
Καλέστε μας στο: Τηλ. : +30 26450 72000, +30 26450 71441
Στείλτε μας στη διεύθυνση: Λευκάδα, Λυγιά 31100, Ελλάδα